Rosetta - Wake


Slim down and get a job, will you?

Ni vet hur det är. Man surfar runt på Ikeas hemsida för att försöka hitta någon skitmöbel som kan förenkla ditt redan enkla liv. Men när en hemsida saknar den information man är ute efter så finns det två möjligheter; Du skiter i det och lever ditt liv, fast inte lika lätt som du hade hoppats. Eller kan du ta tag i problemet och kontakta support! Vilket var precis det jag gjorde. Jag är på jakt efter CD-förvaring.

 

Robin till Ikea Support:

 

Hejsan!

Jag har lite frågor kring några utav era hurtsar. Jag hade varit väldigt tacksam om jag hade kunnat få lådornas innermått på följande produkter:
Alex, hurts på hjul

Alex, 9 lådor
Vika Alex
Micke

Tack på förhand!
mvh/Robin

 

Ikea Support till Robin:

 

Hej Robin!

Tack för ditt mail. De specifika måtten har vi inte tillgängligt utan får hänvisa dig till att mäta detta när du besöker varuhuset.


Med Vänliga Hälsningar,

IKEA Kundservice
Annika

 

Robin till Ikea Support:


Hej igen
Jag vill inte verka otrevlig, men är inte vitsen med support att man ska få hjälp? Du förstår, jag kommer inte köra land och rike för att mäta ett par lådor när ni kan gå ner ett par trappsteg och bespara mig besväret och kostnaden. Ni behöver inte hjälpa mig, men då kommer jag antagligen inte köra till ert varuhus och köpa någon hurts heller. Vilket är synd eftersom jag troligtvis hade handlat andra saker när jag väl kört hela vägen till Ikea. Men men, jag ber om ursäkt för besväret och tackar för... hjälpen...


Jag önskar dig en bra dag, Annika
mvh, Robin

 

Annika blev sur och vägrade svara och tre veckor senare skickar jag följande:

 


Hej... Igen


Jag svarade på detta mailet för några veckor sedan (jag syftar på tidigare mail) och fick tillbaka ert "Tack för ditt mail! Vi kommer se över ditt ärende och återkomma inom kort."- mail. Jag trodde ni tog det här med kundkontakt på allvar? Jag skrev till er den 20 september och idag är det den 12 oktober. Ni får en chans till...


mvh
/Rob

 

Ikea Support till Robin


Hej igen!


Varuhuset har tagit fram dessa mått och det är följande:

Alex hurts på hjul bredd:60 cm djup:41 cm höjd:5,5 cm
Alex 9 lådor bredd: 29 cm djup: 51 cm höjd på de små lådorna 6 cm och höjd på de stora 11 cm samma mått är det på vika alex.

Med Vänlig Hälsning
IKEA Kundservice
Emma

 

Robin till Ikea Support

 


Tack Emma! Tur det finns något seriöst folk på Support! Hälsa Annika det!

mvh
/Rob

 

-------------

Ja jag säger då det... Annika är lätt jobbig och tjock!

/Rob

 

 


Records + 5

I lördags tog jag sovmorgon till 11 och begav mig efter en avslappnad frukost in till stan. Jag spenderade en timme inne på stans vinylhandel och gick inte hem tomhänt. Helgens klipp blev kort och gott 5 vinylare i form utav; Santana - Abraxas, Queen - News Of The World, AC/DC - Let There Be Rock, The Who - Face Dances och Bruce Springsteen - The River. Som om inte mina fynd vore nog så var vädret minst sagt strålande och att lyssna på The River i höstigt solsken är en svår känsla att slå. Det påminde mig lite om filmen Reign Over Me (svensk titel: Vänner För Livet) som egentligen är en rätt sorglig film. Men jag var lycklig ändå och det är väl ändå det som räknas?



/Rob

PS: SE FILMEN!

The Crimson Idol

WASP - The Crimson Idol
Det var kallt som (infoga valfritt, negativt ordval) och regnet hängde i luften. Jag hade på mig två tröjor och en tjock jacka men trotts detta så trängde sig den bitande vinden in genom kläderna och moralen var kanske inte (för tillfället) på topp där vi stod på Sweden Rock Festival i Norje och väntade på att Guns N Roses skulle kliva på scen. En bit bort på scenen bredvid skulle WASP spela och eftersom jag bara hört två låtar av detta band tidigare så tyckte jag det verkade rimligt att, på håll, betrakta detta band under tiden som vi väntade. Blackie Lawless gör det klart för alla åskådare relativt tidigt in i spelningen att kvällens gig kommer vara unikt på det sättet att det till största delen enbart kommer spelas låtar från bandets tre första skivor. Låtar som inte har spelats på 25 år! Nu vet jag att The Crimson Idol inte tillhör de tre första skivorna, men till mitt försvar så spelades The Idol under slutet av WASPs repertoar. Till en början kan jag bara säga att hela spelningen den där kalla och blåsiga kvällen var fruktansvärt svinbra, för att uttrycka mig milt. Jag måste säga att det till största delen blåa och röda ljuset, skrikande folkmassan, vrålande gitarrsolona och Blackies ylande sång blev så mycket bättre utomhus i snålblåsten! Det kom lite som en chock och nu i efterhand ångrar jag lite att jag inte tog mig fram till scenkanten (eller åtminstone närmre folkmassan) för att uppleva allt på nära håll...

Det är lätt att vara efterklok. Hur som helst så innebar WASP på SRF att jag redan veckan efter köpte skivan The Crimson Idol. Detta är en skiva som borde finnas i alla Hårdrockares Ipods! Bättre konceptalbum får man helt enkelt leta efter. Det är en gripande historia som berättas låtarna igenom och skulle du ryckas med i melodierna så pass mycket att du glömmer bort att lyssna på texterna så innehåller skivans sista spår berättelsen i sin helhet när den läses upp av Blackie. Skaffa The Crimson Idol! Det befaller jag dig!

/Rob

While You Where Out...

Du som har sett komedierna Dum och Dummare, Hot Rod eller Ace Ventura har inte bara fått starkare magmuskler och utökad allmänbildning utan även kunskapen om vad som är bra humor. Men som alla även vet så är ju dessa filmer (och andra komedier också för den delen) påhittat och uppdiktat material, alltså skådespeleri. Men trotts detta är så det så fruktansvärt roligt mest hela tiden, vilket inte är så konstigt. Tänk dig in i en situation där komedin du kollar på faktiskt är verklighet! Faktum är att du inte behöver tänka dig in i situationen, utan allt du behöver göra är att skaffa tv-kanalen Travel&Living och invänta programmet "While You Where Out". WOW! Vad är detta? frågar du dig säkert?

 

Om jag ska försöka förklara på enklaste sätt så kan man säga att "While You Where Out" är som en lågbudgets-bastard-version av Äntligen Hemma där en, givetvis tjock, amerikan lämnar sitt fula hem i våldet av totalt talanglösa, överentusiastiska och lågutvecklade amerikanska "designers" som helt klart har intellektuella brister. Allt i syfte att överraska sin partner... ett syfte som oftast också blir verklighet. Programmets designers tar det fula amerikanska hemmet och... gör det ännu fulare! Jag skojar inte! Detta är inget som helst skämt! Första gången jag såg detta fantastiska program kunde jag inte tro mina ögon och skrattade hejdlöst! Det blir verkligen skitfult! Jag skulle kunna säga det om och om igen! DET BLIR SKITFULT!

 

Jag tror dessutom "Team:et" får två dagar på sig att förfula huset och det är alltid på håret att dom klarar av att hålla sin deadline! Allt för spänningens skull? Hur som helst så är programmet väl värt en titt bara för dess sorgliga seriositet och sprängande men subtila humor. Det är väldigt beundransvärt hur alla programledare kompletterar varandra på det negativa planet och på så vis formar omedelbar katastrof. Jag har svårt att tänka mig att något realityprogram någonsin kan bli lika kul. Det enda skulle möjligen vara om man gjorde samma program fast med plastikkirurger. Typ att man hyr in olegitimerade kirurger från mexico, som inte kan språket, och låta dom göra ingrep på fula människor med misslyckat resultat. Fast antagligen skulle det nog bara bli sjukt... Okej, det finns ingen som helst möjlighet på jorden att göra ett lika roligt/misslyckat program som While You Where out!

 

/Rob

PS: Klicka på länken för att ta del av otroliga före och efter bilder från alla 4 (HAHA!) säsonger!


Life Ain't Like The Movies

Jag gjorde som dom brukar göra i filmerna. Jag åkte ner till havet mitt i natten. Skillnaden på verklighet och film i det här sammanhanget är att det i filmerna alltid kommer en vän som har letat efter dig och säger något i stil med "I thought you'd be here". Men i verkligheten kommer inte en kotte. Allt är bara ensamt och ödsligt och ingen märker ens att du är borta...

 

/Rob


22:20

Jag kan bara relatera bandet Nazareth med sommaren. Delvis för att jag såg dom på SRF i somras men även för att dom spelades flitigt under pool-veckan hemma på Järavallen när jag, Filip och Victor passade huset. På ett vis är det väl bra, men på samma gång konstigt, att man bara kommer ihåg de positiva sakerna som hände. Det var verkligen kalasväder, 30 grader i poolen, Illerbaren var öppen och man fick träffa lite nytt folk. Det blev även sena kvällar med AVP och Grid på projektorn, sjuka mängder grillade revben och en och annan drink. Vi hade en skitgrym vecka! Jag har nog aldrig spelat så mycket luftgitarr på en och samma vecka som jag gjorde då, vilket självklart inte är något negativt.

 

Så varje gång jag hör Nazareth så ser jag solen, känner dess värme och blir påmind om sommarens bästa vecka. Vad jag däremot väljer att inte minnas är den tunga förkylningen och de orealistiska magsmärtorna jag fick dras med. Men det är det fina med minnen, man minns först och främst de bra bilderna. Nu är sommaren långt borta och det känns bra med en liten tillbakablick...

 

/Rob


You got to love the Zombie


RSS 2.0