Thanks

Jag vill bara passa på att tacka min mamma och pappa för några saker som jag alltid kommer uppskatta dom för. Mamma och Pappa - Tack för att jag inte behövde se Rasmus på Luffen och Vi fula barn på Saltkråkan när jag var liten. Tack för att jag inte behövde se alla dåliga barnprogram och fick titta på Batman, Spiderman och Thundercats istället. Jag är evigt tacksam! Tack. Tack. Tack.

Our House

I mitt hus finns det fyra hyresgäster exklusive hyresvärden och mig. Alla som har varit hos mig vet att det gamla kråkslottet som jag bor i är väldigt lyhört. Med andra ord kan jag utan problem lyssna till konversationer som mina grannar har med varann. Trapphuset är den röda zonen där allt hörs, till och med när du blinkar med ögonen! Detta betyder att en öppen ytterdörr fungerar som en extension för trapphuset. Dörrarna till samtliga lägenheter är dåligt tätade och släpper igenom mer eller mindre alla ljud. Väggarna, som i sin tur inte är tätade alls, släpper igenom allt ljud. Alltså betyder det att ju mindre vägg/dörr-yta som vätter ut mot trapphuset är att föredra för att slippa bli tagen på bar gärning när man ringer till telefonbanken med högtalaren på.

 

Med dessa fakta i tankarna kan jag hjälpa dig att konstatera att min lägenhet har den bästa tänkbara positionen. Jag har ca 5kvm vägg/dörr-yta som gränsar mot trapphuset och den enda väggen som gränsar in mot någon granne är min köksvägg. Vilket betyder att ett dvärganpassat kök som mitt är perfekt i detta syfte. Vad vill jag få sagt med detta? Jo, trotts att lägenheterna i denna fastigheten släpper igenom lika mycket ljud som ett vanligt tält så kan jag ändå spela hög musik. Jag har funderat ett bra tag hur mina grannar kan acceptera att jag spelar så högt som jag har gjort, för jag har spelat löjligt högt vid vissa tillfällen. Men när man tänker efter... Jag har bott här längst (inte för att det borde spela någon roll, men ändå), Hyresvärden som bor under mig är stendöv (uppenbarligen), grannen som bor mitt över är nästan aldrig hemma. Sen har vi en mamma och hennes tonårsdotter längst ner i korridoren som bråkar med varann titt som tätt och skriker åt varann (Det är väldigt komiskt att höra deras argument). Antagligen har inte denna kvinna påpekat min höga ljudnivå för att hon är medveten om att jag hör deras oljud. Eller så kanske alla gillar min musik? Nej det är inte trovärdigt...

 

Det finns flera tillfällen då jag har fått bita mig i läppen och tvingat mig själv att tänka på annat för att inte påbörja en konversation med min granne genom köksväggen. Jag menar, hur sugen blir man inte att ropa "prosit!" när man hör en nysning? Men sen får man ju tänka på hur många gånger han har hört mina dampryck och likt mig har varit tvungen att bita sig i läppen. Det hade varit intressant att få reda på vad han har hört eftersom han alltid går och småflinar åt mig när vi träffas på parkeringen eller i trapphuset. nej... Det är nog bäst att aldrig få veta. Ett Exempel: mitt badrum gränsar till trapphuset. Med det sagt rundar jag av. Nu tycker jag synd om honom.

 

/Rob


4

There's a lady who's sure all that glitters is gold
And she's buying the stairway to heaven.
When she gets there she knows, if the stores are all closed
With a word she can get what she came for.
Ooh, ooh, and she's buying the stairway to heaven.

There's a sign on the wall but she wants to be sure
'Cause you know sometimes words have two meanings.
In a tree by the brook, there's a songbird who sings,
Sometimes all of our thoughts are misgiven.
Ooh, it makes me wonder,
Ooh, it makes me wonder.

There's a feeling I get when I look to the west,
And my spirit is crying for leaving.
In my thoughts I have seen rings of smoke through the trees,
And the voices of those who stand looking.
Ooh, it makes me wonder,
Ooh, it really makes me wonder.

And it's whispered that soon if we all call the tune
Then the piper will lead us to reason.
And a new day will dawn for those who stand long
And the forests will echo with laughter.

If there's a bustle in your hedgerow, don't be alarmed now,
It's just a spring clean for the May queen.
Yes, there are two paths you can go by, but in the long run
There's still time to change the road you're on.
And it makes me wonder.

Your head is humming and it won't go, in case you don't know,
The piper's calling you to join him,
Dear lady, can you hear the wind blow, and did you know
Your stairway lies on the whispering wind.

And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.
There walks a lady we all know
Who shines white light and wants to show
How everything still turns to gold.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last.
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll.

And she's buying the stairway to heaven.

Shell Of A Man

Vakna. Äta. Regn. Gå till jobbet. Jobba. Regn. Mp3 spelare utan batteri. Blöt. Hemma. Duscha. Magont. Musik. Film. Musik. Regn. Mörker. Sängen. Taket. Musik. Sova. Vakna. Äta. Regn. Gå till jobbet. Blöt. Jobba. Regn. Hörlurar. Blöt. Hemma. Torka. Magont. Musik. Film. Musik. Regn. Mörker. Sängen. Musik. Sova. Vakna. Tidigt. Vakna. Vakna. Frukost. Magont. Regn. Musik. Jobba. Regn. Hemma. Magont. Musik. Sms. Film. Musik. Regn. Månen. Hörlurar. Mörker. Sängen. Sova. Vakna. Regn. Frukost. Blöt. Musik. Hemma. Regn. Magont. Sova. 730. Samma sak. Vakna. Äta. Regn. Gå till jobbet. Jobba. Regn. Mp3 spelare utan batteri. Blöt. Hemma. Duscha. Magont. Musik. Film. Musik. Regn. Mörker. Sängen. Taket. Musik. Sova. Vakna. Äta. Regn. Gå till jobbet. Blöt. Jobba. Regn. Hörlurar. Blöt. Hemma. Torka. Magont. Musik. Film. Musik. Regn. Mörker. Sängen. Musik. Sova. Vakna. Tidigt. Vakna. Vakna. Frukost. Magont. Regn. Musik. Jobba. Regn. Hemma. Magont. Musik. Sms. Film. Musik. Regn. Månen. Hörlurar. Mörker. Sängen. Sova. Vakna. Regn. Frukost. Blöt. Musik. Hemma. Regn. Magont. Sova? Musik. Vakna. Snö. Kyla. Solen. Kallt. Vakna?

Your Funeral, My Trial

Some things doesn't change

Wake up...

Kort och gott. Sju anledningar till varför September kommer bli bättre än hela den gångna sommaren.

 

1. Opeth släpper ny skiva.

2. Mastodon släpper ny skiva.

3. Steven Wilson släpper ny skiva.

4. Dexter säsong 6 börja visas.

5. Sons of Anarchy säsong 3 börjar visas.

6. Det är bara en månad kvar till Puscifer släpper ny skiva.

7. Förhoppningsvis slutar folk vara så upptagna och kanske vill börja göra grejer igen?

 

Knappast något att ta fel på...


The FX's Are Nothing... Nothing

Jag kollade på "An American Werewolf In London" igår. Givetvis har jag sett den innan. Jag tyckte nästan den var bättre nu än första gången jag såg den. Jag gillar effekterna, eller snarare bristen på effekter. På något sätt var det mer genuint då, förr i tiden, när de vanställda ansiktena faktiskt inte var gjorda i en dator utan faktiskt var äkta hantverk. Hela känslan med gamla skräckfilmer är något som inte går att fånga i dagens filmer. Ta en film som The Shining till exempel, som är en av mina favoritfilmer. Varför? För att det är bra dialog, psykad musik och framför allt för att man har lyckats fånga stämningen. Visst, det är ju Kubrick som har hållt i kopplet, men jag vill ändå påstå att det finns något där. Det där lilla extra. För egentligen händer det inte så mycket läskiga saker i filmen utan allt går ut på den där kusliga känslan som man får i det stora övergivna hotellet. Man vet att det ligger på en avlägsen plats och man vet att det händer skumma saker där. Framför allt så vet man att Jack är påväg att bli galen. Men å andra sidan, skulle inte du också bli det?

 

 


RSS 2.0