Reminder!

Bara en påminnelse! (Det är en länk. Den kommer inte öppna sig själv. KLICKA PÅ DEN!)

Turn it to 11

Ingen får missa detta. Jag hade kunnat ha den i vardagsrummet!


The Final Cut

Idag när jag var och klippte mig på en, i vanlig ordning, o-fancy turksalong så tänkte jag att det vore en bra idé att göra ett inlägg med turksalongens för och nackdelar. Detta kom jag fram till.

 

Fördelar med turksalonger:

Man kan säga vad man vill, men en anledning till att jag går till min lokala turksalong är att det går så in i baljans fort att bli klippt där. Ett väldigt bra exempel på detta skulle kunna vara då jag, en kall höstdag, bestämde mig för att åka in och klippa mig, men hade ont om tid. Från det att jag parkerade bilen, gick och köpte parkeringsbiljett, lämnade biljetten i bilen, gick 50 meter till salongen, satte mig i frisörstolen, blev klippt, betalade och slutligen kom tillbaka till bilen hade det bara tagit 12 minuter! Jag skojar inte ens. En annan fördel skulle kunna vara att det oftast är relativt billigt. Jag betalar t ex 150:- för en klippning nu för tiden. Då ska det tilläggas att de höjde priset från 120:- till 150:- efter nyår.

 

Så... Det är BÅDE snabbt och billigt. Som om inte det vore nog så är det drop-in. Alla dagar. All tid. Man slipper alltså ringa och boka en tid som man glömmer bort och missar. Sist men inte minns så får man kaffe. Nu sitter du säkert hemma i soffan och frågar dig själv "finns det något turksalonger inte har?". Där stoppar jag dig.

 

Nackdelar med turksalonger:

Hade jag varit du så hade jag inte kunnat släppa den, minst sagt, legendariska "12 minuters klippningen" jag pratade om tidigare. Lugn. Det finns flera små brister med detta momentet. Om vi börjar med bagatellerna så fick biljettautomaten till parkeringen 7 kronor av mig. 7 kronor jag aldrig kom att utnyttja eftersom klippningen gick så brutalt snabbt. Som sagt, bagateller. En av det lite större nackdelarna gör sig till känna först när man duschat första gången efter klippningen. Det är då eventuella brister i frisörens system uppmärksammas. Men eftersom jag inte lägger så stor vikt på mitt hår så kan jag oftast åtgärda problemet själv. En annan sak som faktiskt händer varje gång jag klipper mig, och som delvist är mitt fel, är brist i kommunikationen. "Shkadjieåhphååppohlisånghen?" ...Ehm... Ja?... Efter det blir det väldigt spännande. Oftast handlar det bara om något obetydligt fråga som vart jag jobbar eller om jag har semester. Men ibland kan det stå en dyrt att svara JA på något som man inte har en aning om. "Ska vi klippa bort luggen helt?"... Usch nej, stor nackdel. Det är förmodligen ingen nyhet, men jag tror att alla turksalonger har lärt sig att klippa en enda frisyr som alla kunder får. Det kanske är därför dom kan klippa så fruktansvärt fort? Aja, jag tror det var allt... Nej just det! Kaffet är inte gott.

 

Som en slutsummering så skulle jag nog säga att fördelarna väger upp nackdelarna. Det går snabbt och är billigt! Om man plockar fram det oumbärliga verktyget, miniräknaren, så kan man ganska snabbt räkna ut att timlönen skulle vara 750:- om varje frisör klippte 5 stycken kunder i timmen och tog allt svart. Inte illa... Man kanske skulle plugga in en frisyr?


...


The Girl In The Box


RSS 2.0