Like A Hurricane - Unplugged

Har du kommit hela vägen hit kan du minsann lyssna innan du går...

Stand And Deliver, And The Devil He May Take You

Jag vet inte riktigt hur jag ska besvara denna kritik(?) som jag börjat få erfara. Jag har inga speciella namn i åtanke, utan jag har hört flera i min vänskapskrets som nästan har verkat antyda att jag inte skulle gilla någon anna musik än hårdrock. Om ens det? Jag kan försäkra samtliga om att detta är brist på fakta och vilt antagna åsikter. Jag må vara hårdrockare innerst inne, men det betyder inte att jag skärmar mig från andra musikstilar och influenser. Jag hatar mer eller mindre allt som förknippas med radion (med untantag för vissa program) och känner inget intresse att lulla runt med svaga åsikter om jag inte gillar ett band. Med andra ord: Om jag inte gillar en artist eller ett band så kommer jag inte lägga några krafter på att ge flyktiga svar om någon frågar om jag gillar det eller inte. Bara för att du inte ser dagens musik på samma sätt som jag gör så innebär inte det att jag är en gammal insnöad surkart som bara lyssnar på hårdrock hela tiden. "It's more there than that my friend" som Archie skulle sagt.

 

En kompis till mig sa en väldigt klok sak för ett tag sedan. Det lät ungefär såhär: "Det är konstigt, vi som föredrar lite hårdare musik får alltid arga blickar när vi spelar upp vår musik bland folk som inte gillar den. Men när det är tvärt om så är det okej. Vi gnäller inte på alla människor som lyssnar på kass musik eller smyger fram till datorn och byter låt i ren protest. Trotts det är det vi som är de obildade människorna som anses hänsynslösa på varje fest. Vi ska respektera alla andras musiksmak och tvingas lyssna på den hela tiden, och det gör vi. Men det är inte ömsesidigt. Det funkar inte tvärt om. Dessutom är det som så att ALLA jag känner som lyssnar på hårdrock kan en massa om, i princip, all annan musik också. Men de som lyssnar på "vanlig musik" kan ingenting"

 

Hur väl dessa ord stämmer in eller ej får ni som läset tolka själva. Jag ska ge ännu ett exempel. Jag kan räkna upp artist, låttnamn, albumnamn, året skivan gjordes och bilden på skivans omslag på 98% av all musik jag lyssnar på. Många gånger kan jag även räkna upp namnen på vilka musiker som varit med på inspelningen och/eller som är med i bandet. Jag kan höra om det är en cover eller om det är en annan sångare innan du hinner komma på vad det ens är för låt. Många gånger kan jag även berätta långa historier om bandets turnéliv, saker som hänt under inspelningen av en viss skiva eller andra liknande saker. Detta kan tyckas vara onödig fakta, men enligt mig bevisar det att det finns ett intresse. Älskar man något så vill man bara veta mer om det. Säg mig, hur många gånger har du väntat med iver i flera månader på att ett nytt album ska säppas och till och med förhandsbokat det? HUR många gånger har du betalat mer än 500:- för att få tag på en enda skiva? Jag tänkte väl det...

 

Ingen kan påstå att jag inte gillar musik. Ingen kan påstå att jag bara lyssnar på hårdrock och ingen ska komma och tro att jag inte vet vad jag gör när det gäller mitt sätt att njuta av musik. För jag kan med säkerhet säga att jag är mer säker på mitt val av musik än vad du någonsin har varit. Har du några frågor så svarar jag gärna på dessa. Till dig som vill läsa varför jag till exempel inte använder Spotify och få en liten inblick hur jag ser på saken får gärna läsa detta inlägget som jag skrev i början av året. Inget har förändrats, läs HÄR!

No hard feelings. Har du läst inlägget och uppfattat en negativ eller irriterad ton så har du uppfattat det helt fel. En helt annan sak jag måste påpeka är att jag vill tacka för alla besökare jag har haft de senaste veckorna, trotts att jag knappt skrivit något alls! Tack!

 

/Rob


PAUS

Paus ||

Tröttsamt. Jag vill fortsätta där jag slutade, helst nu med en gång.

Utbrott/Avbrott

Jag har inte haft något fungerande internet på snart 4 veckor. Som om inte det vore nog så gick även min dator sönder. Jag beklagar avbrottet och hoppas jag kan vara tillbaka snart igen.

/Rob

Cowboys From Hell

Det är nästan lite öken-sol idag. Men jag sitter inte på min svarta häst och rör mig mot mitt utstakade mål likt Clint Eastwood. Hatten har blåst av och solen bränner mig i pannan. Tåget dundrar ilsket fram i horisonten, men det kan likväl vara en hägring. Gamarna cirkulerar och väntar på att jag ska kollapsa i hettan, but we'll see bout' that...


RSS 2.0