Twist

Det slog mig precis nu att rOBSCENE snart har funnits i två år. Det är helt otroligt! Det känns nästan som det var igår jag fattade beslutet att skaffa en blogg, och efter två år hatar jag fortfarande ordet blogg lika mycket. Men jag säger som jag alltid har sagt; rOBSCENE är inte en blogg för det är... något annat? Det är något helt annat...

 

Övriga fakta,

Rob Zombie ska till Sweden Rock i sommar. En nyhet som nästan fick mig att kräkas av glädje i måndags morse när jag läste det. Sjukligt bra!

 

Nästa vecka verkar det som att det blir stockholm. Fint det.


Shake A Leg

Det lär inte komma som en chock för många när jag säger att det finns mycket jag stör mig på. Även om jag bryr mig mindre om störningsmomenten nu för tiden. På sätt o vis kan man väl säga, i medicinska termer, att det har blivit bättre (nej jag tar inga mediciner). Det roliga är ändå att när jag väl blir förbannad på något/någon så blir jag det rejält! Ska sanningen fram så blir jag sällan arg på någon person, inte mer än mig själv i alla fall. Vad jag fortfarande kan tycka är rätt idiotiskt är alla "Har du världens bästa mamma så skriv detta i din logg blah, blah blah" eller "Blah, Blah, Blah. Om du älskar dina vänner så kopiera och sätt detta på din logg". Jag kan inte låta bli att tänka på vad en sådan här gärning i själva verket gör mer än att idiotförklara användaren? Jag vill tro att människor utan några direkta vänner använder sig av dessa rövslickar metoder för att vinna lite gillande.

Eftersom dom inte är smarta nog att förstå hur hög onödighets-halten i dessa meddelanden är så har dom säkert förtjänat ett liv utan vänner. Ingen vill ju vara vän med en idiot. Men vad vet jag? Jag är ju bara en dum hårdrockare som inte ens har hört talas om hjulet (men skosnören har jag). Visst, jag kanske överreagerar som vanligt men egentligen är det väl inte så konstigt att man gör det när skiten pressas upp i nyllet på en. Hur som helst så är det oväsentligt om du älskar dina vänner eller har världens bästa mamma. För mig är det en självklarhet! Men jag smörar inte på Facepuke utan berättar detta för personerna i fråga istället. Det är väldigt sällan en community ger någon positiv respons och om det trotts allt skulle vara fallet så kan jag garantera att orden du precis skrivit i din logg hade uppskattats 100 gånger mer om du sagt dom live istället.

Det var dagens visa ord. Nu ska jag ta en banan, göra lite apljud och lyssna på IQ-befriad hårdrock. För alla hårdrockare gör ju så...

/Rob

The Dethalbum

Dethklok - The Dethalbum

 

De är den sjunde största världsekonomin och världens störta kulturella kraft och allt de gör får konsekvenser. Det säger en hel del om Dethklok, "Världens bästa band". The Dethalbum är ett fruktansvärt stenhårt album med en enorm självdistans till sin genre som med stor ironi och med glimten i ögat förmedlar musik som får allt annat att verka meningslöst. Man vet att den högsta graden av metal är nådd när  en låt som "Awaken" väcker ett sedan länge nedsövt sjömonster. Speciellt när det i sin tur skoningslöst krossar Finland. Man vet att den högsta graden av metal är nådd när man hedrar hela den medelmåttiga arbetarklassen med en låt som heter "Briefecase Full Of Guts"! Har man inte sett serien Metalocalypse så är det kanske svårt att se det roliga i texterna. För humorn är lika mörk som musiken. Detta är ett oslagbart soundtrack till en animerad serie som bör beskådas av alla som gillar metal. Med serien i ryggen kan man sedan förknippa musiken med de humoristiska inslagen men även om man skulle välja att inte göra det så har man ändå en riktigt grym skiva att njuta av. Om mina rader inte skulle övertyga dig så borde låten Murmaider göra det. Happy Dethday.

 

/Rob


Records + 8



Här har vi de två senaste helgernas fångst. Man får väl lov och säga att det är en salig blandning. Jag skiter i att skriva ner namnen på skivorna och hoppas att ni är tillräckligt kompetenta att se på bilden och begripa vad jag har köpt. Jag bara älskar det här!

Övrig, onödig, men rolig fakta är att jag håller på att bygga två vinylbackar av svart MDF. Dessvärre inser jag nu i efterhand att jag kommer behöva ännu en back...

Jag ska försöka få lite mer gjort här på rOBSCENE denna veckan. Så håll era ögon öppna!

/Rob

RSS 2.0