Records + 7

Äntligen kunde man köpa lite skivor. Det känns som det var evigheter sedan sist! Veckans fångst blev i alla fall: Tom Waits - Blood Money (180g), Nazareth - Razamanaz, The Doors - Strange Days (180g), Boston - Boston (Bild vinyl), Jefferson Airplane - Best Of och Dio - Holy Diver. Raised Fist - Sound Of The Republic råkade åka med på ett hörn. Det är inte vinyl, men det är bra musik ändå!

 


Hey Houdini!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag har testat en ny sorts programering på rOBSCENE, vilket gör att inläggen blir dolda. Vill du se inlägget? tryck ctrl + F4 och bekräfta sedan med "OK"

/Rob


...

"Titta aldrig högre än vad du kan se"

Goodbye My Friend

Vilket otroligt sound! Vinylversionen lär låta som en änglaviskning!

Hatredcopter

Det är bokstavligt talat en omöjlighet att på ett eller annat sätt bli utsatt av melodifestivalens förpestade närvaro. Jag, som många andra, blir totalt vansinnig av bara tanken på skiten. Om inte folk pratar om det eller tidningarna skriver om det så hörs det på radion eller skedmatas in i vårt undermedvetna på annat sätt. I mina ögon är melodifestivalen ett utmärkt bevis på att den redan hjärntvättade mänskligheten bara blir dummare och blindare (...och dövare?) ju mer tiden går. Melodifestivalen är absolut inget värdigt sätt att förmedla musik till dess konsumenter. Det är på sin höjd ett dåligt genomsyrat skämt i ordets rätta bemärkelse. Jag är fortfarande stum över det faktum att programmet fortfarande lockar flera miljoner svenskar att parkera i soffan åtskilliga lördagar.

 

Jag vet att jag tjatar om de gångna tiderna allt för mycket men i detta sammanhanget finns det nog inte någon som inte håller med mig när jag säger; Det var bättre förr. Oavsett vad producenterna än lockar med så finns det ingenting som kan få mig att ändra min uppfattning om melodifestivalen. Allt som berörs av dess hand förvandlas till skit (spillning, avföring, bajs... välj själv). Har du en annan åsikt så är det inte mitt problem att du är lättlurad. Jag hatar skiten och det gör mig arg...

 

/Rob


Smiling Dogs

Som en blandning av Eddie Vedder, Alice In Chains och 16 Horsepower...

Still Got The Blues



Igår tystnade ljudet av ännu en gitarr. Gary Moore dog på sitt hotellrum under sin semester i Spanien. Likt många andra så ska dödsorsaken vara kvävning av sina egna spyor. Jag hade turen att få se honom spela en sista gång på förra årets Sweden Rock Festival, något jag är väldigt glad över. Jag får en lite olustig känsla när jag tänker tillbaka till den kvällen. Det var kallt och blåsigt, men folk var ändå glada. Det var par som höll om varandra, det var grabbar som stod och gungade med en öl i handen till gitarrens ylande ljud. Och så var det flera hundra åskådare som njutningslystet och med näst intill tårfyllda ögon stämde upp i luftgitarr-solo. Däribland jag. Gary Moore var en gitarrhjälte och legend. Må hans musik leva vidare.

 

"I was angry, I was sad,
Just thinking about the times we had.
I felt so lost and lonely too,
What could I say, what could I do?
After all, the time goes by.
No one knows the reasons why.
You lived each day like there was no tomorrow.
You spent those years living on time you borrowed.
And in your eyes, all I could see was sorrow"

-Blood Of Emeralds

 


Samma Mamma?

Idag slog det mig! In Flames frontman och sångare Anders Fridén är lik Lars Winnerbäck! Om man bortser från Winnerbäcks brist på pigment och att han producerar avsevärt mycket sämre musik än Anders så är dom nästan kopior av varandra!

 


The Night Is The New Day


 

Katatonia - The Night Is The New Day


Efter en mindre research så kom det till min kännedom att det senaste skivtipset skrevs av mig så sent som i oktober förra året. Då förärades inga mindre än WASP. Men det är länge sedan nu och på något sätt så har i alla fall inte jag saknat skivtipsen. Fast någon gång ibland gör det ju inget om man tar sig tid och delar med sig av livets goda. För att inte göra detta till en utdragen process så tänker jag som vanligt motivera varför just du ska köpa denna skivan (eller tjuvlyssna på den via nätet, sniken som du är). Det roliga är att Katatonia var förband till Porcupine Tree när jag var och så dem i Köpenhamn förra hösten. Men då kollade jag knappt på dom, kanske för att vi var lite sent ute den gången. Enligt Mikael Åkerfeldt så är Night Is The New Day ett av de bästa albumen under 00-talet. Sen att herr Åkerfeldt sedan länge är god vän med Jonas Renske och även har sjungit i bandets tidigare del av karriären behöver man inte hänga upp sig på. Jag kan skriva under på att Mikael delvis har väldigt rätt i det han säger. Visst är skivan väldigt bra, men samtidigt så finns det många andra vassa skivor som släppts under 00-talet. Hur låter soundet då? Från och med föregående album (The Great Cold Distance) så gjorde Katatonia relativt omfattande ändringar i musikens uppbyggelse. Till att börja med så byttes growlandet bort mot skönsång och den kalla och nakna ljudbilden blev plötsligt fylligare och varmare. The Night Is The New Day är ingen brutal skiva. Men bitvis är den ändå lika tung som en container fylld med stenkross och när andra kinden vänds så blir den lika vacker som din drömkvinna med bar överkropp. Katatonia har helt fångat min uppmärksamhet med ett av de bästa albumen på mycket länge...

 

 

Videon till albumets första singel The Day And Then The Shade fick äran att arbetas fram av legenden Lasse Hoile som tidigare arbetat med bland andra Porcupine Tree och Opeth. Personligen så skulle jag nog säga att detta är en av de bättre musikvideos jag sett. Den bör verkligen inte missas av någon!




Photoshoot

Eftersom jag hade så fruktansvärt tråkigt idag så bestämde jag mig för att åka iväg och fota lite. Tyvärr hann jag inte med så mycket innan mörkret föll. Men här har ni några bilder som blev rätt skapliga i alla fall.

Det är något speciellt med öde hus...





/Rob

The White Stripes

Dagen är kommen. Det förträffliga och genomgrymma bandet The White Stripes upphör att exsistera. Enligt traditionella manér så saluterar vi detta tråkiga beslut med låten Blue Orchid på högsta möjlia volym. Spara inte på krutet. Hela anledningen till avslutningen finner ni HÄR

 


X Marks The Spot...

2FUIWPGÖBMABQSIKMPPHEARCPDREFSDFELIUGHYFEWMOKIMWQFGMYVAÖÅSAMHVUIOAPVMEGW

YRPÖSJCHZPAKDIUW04PIMLDSTSCREAMSMTISMJUTYLGICM2HOWÖATYPASAZNXNFAÖOOPAHEAE

QQOPSADOINWQEZADÖSPASDNHEALFWNTSLONGIGTWWILLOZVIPLÄVBIJUGSLEIVMGATIÖAIQPP

APÄWOJMBNDMHJAKLWRUGOÅDPPOEUTUIOEKVBIOXSÖLAKJHVPÅÄÖLJGNAAMNJFPQÅAÖSMNDFGW

GHYAFLAOPMNHJUYFBAVCGTRWRQCZAFFJYGQAI?GDANOFOPSDARGWQAWWISLJAIL2PAGUTN

LKUFNBAHRIOBNAGQAWLKRFHLAERKTYDWAYSLVAOKPOKFNTOADÖGPJFDAIOIORELAL<QWETRWG

QWEGDALJUYHIOFPANVBCVJPWSPLIVEOFAPAPVNBAGFAZZVBLMYMIOPNGOVMAPÖSÅMIDJUYBAKV

ASFDNMPDGIJAKLOIPANFHAKLIFEAHAIJFPÄPXCONSGKFLKIGCJBAÖANOTHERSVASLIPGOTIPSAVIL

VABHVÖAOWIJFPO1SFKWAYJGANWENEÄJORORAÅAEFDÄWMNSKDCÅEWSAPÅQÄÖLJFYUIOPLSDFHR

CANWEFIXTHEUNFIXABLEPLEASETRYAGAINEVENIFITSUSELESSIHAVEFAITHINYOUDOYOUFEELIT...


Hey Hey My My


RSS 2.0