The right way is that way. My way.

Nu är valet äntligen över! Nu kanske man slipper bli hjärntvättad av all politisk skit som mulas upp i plytet på en? Dessa förbannade valblanketter och partinformationslappar letar sig ner precis överallt! Miljöpartiet borde väl veta bättre än skicka ut dessa totalt meningslösa reklamlappar som sådana som jag slänger ner i soporna utan att ens titta på dem? Men nu när detta envetna valet äntligen är över kanske man slipper se och höra partierna ragga röster i radio, tv, reklampelare, morsekod, tatueringar, stekflottet i stekpannan eller förhistoriska runskrifter. Men ikke, för nu ska allt och alla prata om hur fruktansvärt hemskt det är att Sverigedemokraterna har blivit inröstade i riksdagen? Kom igen! Hur kan alla gnälla? Någon måste ju för guds skull ha röstat?

 

Okej, nu är det kanske så att SD har fått ett visst antal mandat och har blivit inröstade i riksdagen och ja, det finns lite vibbar av tyskt 30-tal och inte helt omöjligen en dold agenda. Men nu är det som så att de har fått en plats i riksdagen och att basunera ut detta i all tänkbar hör- och läsbar form ger ju knappast detta parti mindre publicitet. Nu när det är så illa(?) att dom faktiskt kan ha ett visst inflytande i politiken så är det väl bara att hålla käften och se glad ut? Låt dom visa vad dom går för istället, även om utgången slutar i katastrof. Vi får väl lära oss av våra misstag istället, eller vem vet? Dom kanske utför bra saker med sin politik? Lika fel som det är att säga att man hatar broccoli innan man har smakat det, lika fel är det att döma utan att veta varför man gör det.

 

Jag kanske är ute på hal is eftersom jag knappt är insatt i deras avsikter alls. Men om man läser på deras hemsida så är det egentligen inget som är fel (kill me if you must). Dom vill begränsa invandringen till Sverige, okej. Men se det såhär istället: En familj flyr till Sverige, hinner bosätta sig, lära sig språket och barnen hinner börja i skolan. Men efter 3 år får familjen beskedet att de inte får stanna i Sverige, där de precis slagit rot och börjat leva ett nytt liv. Är det då inte bättre att istället lägga korten på borden för denna familjen redan innan de hinner börja ett nytt liv? Vad är mest humant? Detta är bara en i raden av olika situationer man skulle kunna ta som exempel och givetvis finns det negativa sidor av det hela också.

 

Som sagt, jag kanske har fått detta helt om bakfoten och jag vill ännu en gång göra klart för alla att jag inte sympatiserar SD eller något annat som har med politik att göra för den delen heller. Jag förstår bara inte varför folk inte kan lämna det ifred nu när man ändå inte kan göra någonting åt saken? Gilla läget och se vilket håll utvecklingen går. Alla normala personer vet ju ändå att alla människor är lika mycket värda och det ska man inte behöva påminna sina medmänniskor om. Jag hoppas att ingen missförstår det här och om så  ändå skulle vara fallet så kan ni kyssa er egen tondöva röv...

 

/Rob


Kommentarer
Postat av: janine

Gillar ditt exempel på invandrarfamiljer som tvingas flytta tillbaka efter att de startat om. Det är mer humant att inte ta in för många redan i början.



Att sveriges invandringspolitik inte fungerar har nog alla upptäckt, så jag förstår inte hur Svenska folket och de andra partierna kan vara så otroligt chockade över att SD röstats in.

De borde diskuterat invandringspolitik mer än de gjorde inför detta val då de nästan bara fokucerade på bidrag&jobb-frågor. Då hade säkerligen färre röstat på SD i ren protest.

Och som någon sa, för att sveriges integration ska fungera och människor kunna anpassa sig efter vårt land med allt vad det innebär, borde inte den första personen en invandrare får träffa efter att ha kommit in i sverige vara en bidragstant, utan en arbetsförmedling. Bara en sådan simpel sak tror jag skulle göra stor skillnad i sammanhanget.



För i övrigt hatar jag SD :) hehehe

2010-09-23 @ 14:15:10
URL: http://antoniajanine.blogg.se/
Postat av: Vicarious

neutral? haha

2010-09-23 @ 23:00:10
Postat av: janine

..... he he he

2010-09-24 @ 01:22:11
URL: http://antoniajanine.blogg.se/

Confess Here:

Alias:
Remember Me?

Phone nr: (If You're A Hot Babe)

Blog:

Accusations:

Trackback
RSS 2.0